Artişti

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V    A-Z



Dan Perjovschi (n. 1961) trăiește la Bucuresti și Sibiu. Abordează în desenele și textele sale teme politice și sociale, implicându-se în scena artistică independentă și susținând constant dialogul cu spațiul public fie prin desenele sale care ies din spațiul confortabil al instituțiilor dedicate artei, fie prin dezbateri în care se angajează nu doar ca artist, ci și ca un actor activ al societății civile.



Pusha Petrov (n. 1984) a absolvit Facultatea de Arte și Design din Timișoara (2009 – pictură) și École Supérieure d’Art de Lorraine, Metz (2011 – comunicare). Diverse stagii și rezidențe din Franța au îmbogățit parcursul ei artistic, colaborând în prezent cu mai mulți artiști internaționali.



În opera sa, Pratchaya Phinthong (n. 1974) transpune în mod poetic în materie fluctuațiile financiare, alarmismul mass-media și lumea pieței de muncă. Concepute adesea ca un dialog între artist și ceilalți, lucrările lui Phinthong fac să se confrunte unele cu altele diverse sisteme sociale, economice și geografice.



Cu o pregătire de peste 12 ani în domeniul artelor, Cristi Pogăcean (n. 1980) rupe de timpuriu tradiția academistă a școlii românești, fondând grupurile ProTest (1997, Târgu Mureș) și Supernova (2002, Cluj-Napoca, alături de László István și Ciprian Mureșan).


Eugenia Pop s-a născut în 1945, la Cugir; a trăit și lucrat la Cluj-Napoca până în 2012. A absolvit Institutul de Arte Vizuale Cluj-Napoca, Departamentul de Ceramică, în 1971.



Raluca Popa (n. 1979) a studiat la Byam Shaw School of Art / Central Saint Martins (Londra, Marea Britanie) și la Universitatea de Artă și Design (Cluj-Napoca). Trăiește la București. Lucrează cu diverse mijloace de exprimare, cum ar fi desenul, video, fotografia și instalația, interogând percepția timpului și a spațiului prin utilizarea unor gesturi simple, subtile pentru a indica urmele și reflecțiile neașteptate ale subiecților.



În lucrările sale dinamice, Julien Prévieux (n. 1974) unește o puzderie de mijloace de exprimare și de practici, cum ar fi desenul, pictura, video, performance, scrisul, coregrafia. Concentrându-se pe sinergia dintre corp și mașină, cu un simț precis al umorului și al criticii, opera lui Prévieux reevaluează mișcarea, asociind tipare omenești și gesturi neobservate cu inovații tehnologice.




   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact