Viața - mod de întrebuințare: Cui i-e frică de politică?
Program: Închis temporarAcest capitol pune laolaltă artiști ale căror lucrări, indiferent de forma de expresie aleasă, angajează o reflecție asupra politicii.

Spre deosebire de les artistes engagés care sprijină și mijlocesc o teorie sau o analiză politică, creatorii prezentați aici sunt interesați în primul rând să stabilească contacte cu lumea în care trăiesc, distanțându-se de interdicții partizane. Nu schimbă lumea, nici nu livrează adevărul, ci adoptă o poziție realistă.

Acești artiști desenează o viziune nouă asupra politicii, mai pigmentată cu puncte de vedere, simboluri și metafore decât cu ideologie, reînnoind astfel sensul etimologic al cuvântului politică: se ocupă de treburile cetății (orașului), de felul în care aceasta funcționează, de colectivitatea sa. Politica este, mai presus de orice, o interacțiune, o întâlnire la scară umană, aici și acum.


Imagini:

1.David Maljković, După Giuseppe Sambito (3) (2009), diptic tipărit cu vitrină, 70 x 100 cm fiecare print unicat, prin amabilitatea Galeriei Annet Gelink, Amsterdam
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact