Educație

Programul „My Art Encounters”

Bienala Art Encounters și-a asumat, încă de la prima sa ediție în 2015, rolul de a introduce publicul larg către arta contemporană. Considerată de multe ori un domeniu închis, rezervat specialiștilor, arta contemporană, prin natura sa preponderent conceptuală, necesită de multe ori ghidaj în procesul de descifrare a diferitelor niveluri de mesaj.

Interacțiunea cu arta contemporană nu trebuie să fie una rigidă, ci ea poate comunica mesaje diferite fiecărui privitor în funcție de experiența și interesele sale, atâta timp cât este abordată cu curiozitatea și curajul de a ieși dintr-un set de norme de gândire autoimpuse.

Coordonator program: Gaia Franzoso
Vizite ghidate interactive pentru grupuri școlare: vom descoperi împreună fascinanta lume a artei contemporane vizitând expozițiile și rezolvând activitățile din ghidul de explorare al artei, înmânat gratuit vizitatorilor; cadrele didactice au la dispoziție fișe de pregătire a vizitelor.Discuțiile inițiale despre lucrările expuse, cu întrebări și răspunsuri atât pentru cei mari cât și cei mici, sunt urmate de activități creative cu scopul de aplicare a unor concepte dobândite și a colaborării diverșilor membri ai familiei pentru realizarea unei “lucrări de artă”.


Register
În completarea tururilor ghidate în expozițiile Art Encounters, propunem celor interesați de arta contemporană o serie de întâlniri săptămânale ce îmbină vizite în expoziții cu discuții interactive despre diverse etape în evoluția artei contemporane.


Înscrieri
Cu ocazia organizării la Timișoara a celei de-a doua ediții a Bienalei de artă Art Encounters și în contextul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Culturală a Europei 2021, Fundația Art Encounters lansează un curs intensiv dedicat mecanismelor artei contemporane și scrierii de artă.

Programul “My Art Encounters” este co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact