Lea Rasovszky [RO]


Expoziţii Art Encounters 2017:

Cui i-e frică de politică?


Lea Rasovszky (n. 1986) a absolvit în 2008 Universitatea de Arte din București, secția Foto-Video, iar în 2010 masteratul aceluiași departament. Proiectele sale problematizează clișeele de gândire și valorile societății actuale, față de care se plasează permanent critic. Totul este filtrat printr-un stil de desen ironic și brut, deseori combinat cu instalații imersive care implică privitorul pentru completarea contextului.

 

Expoziții (selecție): Out of the Blue, Galeria Mobius, București (2017); FLIRT, Im Hinterzimmer, Karlsruhe (2016); Building Modern Bodies. The Art of Bodybuilding, Zurich KunstHalle (2015); Din Dragoste. Fapte morale III, Garajul Ciclop, București (2015, solo); Inner Whimp, Lateral ArtSpace, Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca (2014, solo); PASAJ, MNAC Anexa, București, România (2014); De la stele la steroizi, Galeria Anca Poterașu, București (2014, solo); The Savages, Atelier 35, București (2012, solo). A participat la cea de-a 56-a ediție a Bienalei de la Veneția (Noua galerie a Institutului Cultural Român de la Veneția, 2015).


Lea Rasovszky este interesată de subiectele aflate la marginea „culturii”, în nișele descrise de kitsch, desene animate, manele, culturism și alte povești sau „periferii psihologice”, nu doar sociale. Lucrările ei sunt, de cele mai multe ori, portrete în mișcare ale unor oameni, situații și emoții pe care le tratează cu un umor suav, dulce-amar. Soft War este o lucrare nouă care apropie în mod paradoxal frica războiului de gustul gumei Turbo, agresivitatea tancului de moliciunea unei jucării de pluș și tensiunea conflictului de floarea de cireș. Aceste contradicții generează un tanc militar roz și moale, prezent aici pentru a ne aminti cât de disproporționată este violența umană zilnică și cât de ușor se poate activa, dar și dezactiva.


Imagini:

1. Lea Rasovszky, Portret

2. Lea Rasovszky, SOFT WAR (Bubble Gun of Sweet Surrender), obiect/instalație, structură gonflabilă600 x 300 x 250 cm
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact