Sorin Vreme [RO]


Expoziţii Art Encounters 2017:

Intuiții urbane


Sorin Vreme (n. 1962) trăiește la Timișoara. Membru al Asociației Simultan din 2004, artistul este preocupat de video, sunet, desen și instalație, prelucrând în lucrările sale elemente din realitatea imediată, spațiile interstițiale și momentele de tranziție între două puncte.

 

Expoziții (selecție): Alte încăperi, Galeria Plan B, Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca (2015); Printre rânduri, Galeria Plan B, Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca (2014); DESEN, Galeria Jecza, Timișoara (2013, solo); TERMINAL, Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal, Sibiu (2012, solo); Posibil – nesigur, Halele TIMCO, Timișoara (2011); When History Comes Knocking: Romanian Art from the 80s and 90s, in Close Up, Galeria Plan B, Berlin (2010); Video Installation, Galeria Helios, Timișoara (1996, împreună cu Tudor Vreme); Inter(n), Arad (1995); Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, A.V.E., Arnhem (1995); EX ORIENTE LUX, Galeria Dalles, Expoziția Anuală a Centrului Soros de Artă Contemporană București (1993). A expus în cadrul Bienalei Internaționale de Artă de la Veneția, în 1997 și în 2001.


Lucrările lui Sorin Vreme urmăresc realitatea imediată și stimulii vizuali pe care îi oferă orașul – spațiul urban ca recipient al unei subiectivități fără limite. Inspirate de organismul marin care poartă denumirea populară Caravela portugheză, lucrările bidimensionale și spațiale propuse de artist sunt construite în jurul ideii de seducție și manipulare. În Muzeul de Transport Public din Timișoara, Caravela Portugheză se agață de structura existentă a clădirii și creează un desen spațial de tip rețea, fluid, fără început sau sfârșit. Așa cum o caracterizează artistul, Caravela este o „capcană discret camuflată în amalgamul cotidian”. Capacitatea ei de a se adapta constant o face să alunece între forme fixe, medii și structuri statice, o face ambiguă și manipulativă, tandră și agresivă.


Imagini:

1. Sorin Vreme, Portret

2. Sorin Vreme, Caravela Portugheză (2017), proiect – cărbune pe hârtie, instalație site-specific – cabluri optice, cabluri electrice, cabluri din oțel, dimensiuni variabile – înălțime 10 m, lățime 22 m, adâncime 14 m, credite foto: Sorin Vreme
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact