Boris Mitić [RS]


Expoziţii Art Encounters 2017:

Priveşte acest zgomot


Boris Mitić (n. 1977) este un regizor de film, scenarist și producător sârb cunoscut pentru abordări satirice și „documentare creative”, Filmele sale, In Praise of Nothing (2017), Goodbye, How Are You? (2009), Unmik Titanik (2004), și Pretty Dyana (2003), au fost proiectate în întreaga lume și au fost prezentate la peste 150 de festivaluri. Cel mai recent film al său, In Praise of Nothing, a fost proiectat în cadrul următoarelor evenimente și spații de găzduire: Locarno Film Festival, Sarajevo Film Festival, El Gouna Film Festival, Biennale de l’Image en Mouvement Geneva, MOMENTA Biennale de l’Image Montreal, Palazzo Grassi Venice, Palazzo delle Esposizioni Roma, Faena Art Center Miami Beach și Faena Art Center Buenos Aires.


Boris Mitić este un realizator de film cunoscut pentru tonul satiric și critic al filmelor sale. In Praise of Nothing este un eseu filmic plin de umor bazat pe întrebările legate, pe de-o parte, de cadrul dramaturgic: „dacă Nimicul ar putea vorbi, ce ne-ar spune?”, iar pe de alta, de estetica cinematografică: „cum poți
arăta Nimicul într-o manieră documentaristă?”. Invitând o sumedenie de regizori să participe la acest portret ficționalizat despre Nimic, Boris Mitić ne poartă într-o călătorie globală în care Nimicul observă starea umanității dintr-o perspectivă personală. Editarea de tip mozaic aduce diferitele imagini asupra acestui subiect în situația de a se completa și îmbogăți până la exces, până la momentul în care, paradoxal, Nimicul cuprinde totul.


Imagini:

1. Boris Mitić, In Praise of Nothing (2017), cadru video, HD, 1920×1080, credite foto: Boris Mitic / Dribbling Pictures
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact