Locaţii
Palatul Baroc, situat în Piaţa Unirii, găzduieşte azi Muzeul de Artă Timişoara. Denumirea i se trage din secolul XVIII când Timişoara, sub conducerea Casei de Habsburg, primeşte o înfăţisare urbanistică cu influenţe arhitecturale baroce, fie prin construirea a noi clădiri, sau prin transformarea celor existente.
Citeşte mai mult...
Din 1984, Muzeul de Artă Arad funcționează la etajul II al clădirii situate pe strada Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2 - 4, unde pot fi vizitate expoziția permanentă și, în paralel, diferite expoziții de artă, cu caracter temporar.
Citește mai mult...
Muzeul de Transport Public” Corneliu Miklosi” consemnează două momente importante din istoria Timișoarei: inaugurarea primei linii de tramvai tras de cai din România în 1869 și începerea alimentării acestora cu energie electrică în 1899. Muzeul este localizat în vechiul depou de tramvaie al orașului, construit în 1927.
Citește mai mult...
Fost spațiu industrial, clădirea Halelor Timco devine scenă principală a evenimentelor Art Encounters.
La înființare, în 1953, purta numele de Intreprinderea „6 Martie”, profilată exclusiv pe mecanizarea lucrărilor de construcții.
Citește mai mult...
Construită între 1904 – 1905, Casa ISHO a făcut parte din primele clădiri ale fabricii de lână ILSA. Spațiul amplu al Casei ISHO va avea un dublu scop în a doua ediție a Art Encounters, primul etaj fiind un spațiu expozițional, iar al doilea un hub destinat întâlnirilor.
Citește mai mult...
Datând încă din 1968, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” este primul liceu cu profil de arhitectură din Timișoara. Datorită istoricului și poziționării sale în zona centrală a Timișoarei, în apropierea multor obiective de patrimoniu istoric, arhitectural și cultural, potențialul spațiului cantinei colegiului a fost valorificat mai departe și inclus pe harta spațiilor expoziționale ale Art Encounters.
Citește mai mult...
Cu o bună zonă de contact între atunci și acum, CALINA SPAȚIU DE ARTĂ CONTEMPORANĂ prezintă începând cu 2007 nume importante de artiști Aitch & Saddo, Mihai Barabancea, Răzvan Boar, Ciprian Ciuclea, Suzana Dan, Daniel Djamo, Constantin Flondor, Ciprian Homorodean, Liliana Mecioiu, Gili Mocanu, Sebastian Moldovan ș.a. din scena de artă din România.
Citește mai mult...
Fundaţia Interart Triade, activă în câmpul artelor vizuale de peste 15 ani, este încă de la prima ediție co-organizator al bienalei Art Encounters. Spaţiul, îndeobşte numit Casa Jecza, este un loc binecunoscut de timişoreni. Aici a trăit sculptorul Peter Jecza, personalitate a artei româneşti.
Citește mai mult...
În 1738 este construit bastionul ce făcea parte dintr-un complex sistem de fortificații în formă de stea cu 9 colțuri. Clădirea rămâne cea mai mare fortificație încă prezentă în oraș și una dintre puținele urme rămase din cetatea Timișoarei, construită de către administrația imperială austriacă între 1723 și 1765.
Citește mai mult...
Casa Artelor este un centru cultural multidisciplinar, cu spaţii dedicate expoziţiilor şi spectacolelor. Instituţia îşi propune să atragă artişti din domenii diverse ale culturii şi să ofere manifestări culturale pentru toate vârstele.
Citește mai mult...
Balamuc/ loc de joacă ş-altele a început în 2013 ca atelier al artiştilor Livia Coloji, Răzvan Cornici şi Ana Kun. Deşi este în principal un loc de lucru, din când în când Balamuc susţine ateliere de fanzine şi alte activităţi legate de ilustraţie şi artă lowbrow
Citește mai mult...
Fosta Fabrică de țigări, a cărei construcţie iniţială datează din 1846, a fost reconstruită în anii 1880 şi extinsă de mai multe ori. Fabrica revine la viață în toamna anului 2017, odată cu mutarea în spațiu a Centrului de Artă Misc., și găzduirea temporară a proiectului Asociației B5 Studio din Târgu Mureș, invitată să participe la Art Encounters 2017.
Citește mai mult...
Clădirea fostei benzinării de pe Calea Circumvalațiunii, în apropierea Halelor TIMCO și a incubatorului de afaceri INCUBOXX, devine pe perioada Art Encounters 2017 spațiul de desfășurare a proiectului Asociației Lateral ArtSpace din Cluj.
Facultatea de Arte şi Design reprezintă astăzi cel mai important pivot al dinamicii educaţiei, creaţiei şi cercetării câmpului artistic din partea de vest a tării, prin strategia proprie de dezvoltare ce vizează o curriculă actualizată constant, consonantă cu universităţile spaţiului European.
Citește mai mult...
Uzina de apă Urseni este unul din primele sisteme centralizate de alimentare și purificare a apei din Europa. Înconjurată de arbori și o grădină sălbatică, Uzina face parte dintr-un grup de patru clădiri industriale, datând încă din 1914.
Citește mai mult...
Deschisă la finalul anului 2016, ca loc de întâlnire a celor care îndrăgesc lectura, un spațiu cultural pentru timișoreni și mediul artistic local, dar și pentru turiștii care vizitează orașul, Librăria La două bufnițe găzduiește cu ocazia Art Encounters 2017 o serie de lansări de carte de artă.
Înființată în 2014, AMBASADA este un un loc de întâlnire al oamenilor faini cu idei faine, un proiect gândit să susțină mediul creativ și non-profit. Spațiul este compus dintr-o cafenea și bistro, o sală de întâlniri și una de evenimente, unde în cadrul Art Encounters 2017 vor avea loc proiecții de filme și întâlniri cu artiști.
Inaugurat în 1924, Cinema Arta este printre primele cinematografe din Arad. Nou echipat şi renovat, acesta a fost redeschis oficial în 2016, după o pauză de 7 ani. În cadrul Art Encounters 2017, cinematograful va găzdui programul de evenimente al bienalei la Arad, compus dintr-o seria de proiecții de filme de artă și discuții cu artiștii regizori.