Adrian Dan [RO]


Expoziţii Art Encounters 2017:

Intuiții urbane


Adrian Dan (n. 1985) a absolvit masterul din cadrul École nationale supérieure des Beaux-Arts din Paris. Înainte a studiat la Universitatea de Artă Aplicată din Viena, Austria, și la Universitatea Națională de Arte, București. În 2015 a fost desemnat cercetător invitat la Marfa, Texas, ca parte a programului Fieldwork: Marfa. Lucrările sale recente oscilează între abstract și figurativ, punând în discuție actualul sistem dihotomic real versus virtual.

 

Expoziții (selecție): Midcentury Paradox, Syntax, Lisabona (2017, solo); Muscle Breach, Galeria Suprainfinit, București (2016); Chloe Quenum, Galeria Nicodim, București (2015); PER/FORM_ HOW TO DO THINGS WITH [OUT] WORDS, Centro d’Arte Dos de Mayo (CA2M)_Madrid (2014), Géographies Nomades, École nationale supérieure des Beaux-Arts, Paris (2012). A participat la Bienala București (PAVILION – centrul pentru artă și cultură contemporană, București, 2014).


Pe Adrian Dan îl interesează organizarea formală a structurilor atât industriale, cât și organice din afara oricărei ierarhii. În lucrările sale, artistul intercalează elemente împrumutate din lumea reală cu unele complet manufacturate. De asemenea, recurge la mai multe surse: artă, design, imagine și/sau obiect.

Abordarea sa are un vizibil aspect după modern, cu un îndemn constant către corespondențe și trimiteri. Conceput aproape ca platoul unui film retro-futuristic, în Midcentury Paradox, trecutul, prezentul și viitorul sunt reprezentate simultan. Instalația se concentrează pe tensiunea dintre tehnologie și corpul uman.


Imagini:

1. Adrian Dan, Portret

2. Adrian Dan, Midcentury Paradox (2017), vedere din instalație, dimensiuni variabile, Syntax, Lisbon

 
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact