Răzvan Anton [RO]


Expoziţii Art Encounters 2017:

Muncesc, deci nu exist


Răzvan Anton (n. 1980) predă la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, lucrează ca artist în cadrul comunității Fabricii de Pensule și este unul dintre coordonatorii proiectului de arhivare digitală a Colecției de Fotografie de Presă Minerva din Cluj-Napoca. În 2015 a publicat cartea de artist Douăzeci de feluri de a încărca arme, editată de Ciprian Mureșan și Corina Bucea. Actualmente, artist în rezidență la Sinagoga și Arhivele Comunității Evreiești din Mediaș, în cadrul proiectului Absența ca Patrimoniu (TRACES).

 

Expoziții (selecție): Message in a bottle, Galeria Walk&Talk, Ponta Delgada, Azore (2017); Viitorul memoriei, Casa Tranzit, Cluj-Napoca (2017); Seeing Ourselves Sensing, EASTWARDS PROSPECTUS, București (2017); GIF, MAGMA, Sf. Gheorghe (2017), Ziua Muncitorilor, MAGMA, Sf. Gheorghe (2016); Esthetics of Learning, The University of the Arts, Philadelphia (2016); Mnemonics (solo), EASTWARDS PROSPECTUS, București (2015); Alte încăperi, Galeria Plan B, Cluj-Napoca (2015); Unde ați lucrat? Casa Tranzit, Cluj-Napoca (2015); Defining / Creating, Larm Gallery, Copenhaga (2013).


Răzvan Anton este un artist preocupat de memoria personală și memoria colectivă, folosite ca instrumente de creație în sprijinul mediilor artistice pe care le utilizează și a tehnicilor asumat efemere. Lucrarea Individual / Community pornește de la o imagine din Arhiva Minerva – colecție de fotografie de presă din ziarele clujene Igazság și Făclia din perioada 1955-1993. Imaginea luată de artist drept reper ilustrează o defilare cu ocazia zilei de 23 august. Mărirea imaginii până la abstractizare, transpunerea ei într-un alt mediu, expunerea îndelungată la soare și transpunerea imaginilor pe suporturi diferite aduc în discuție relația dintre comunitate și individ, memoria colectivă și memoria personală.


Imagini :

1. Răzvan Anton, Portret, credite foto: Váczi Roland

2. Răzvan Anton, Sedință solemnă (2016-2017), blue ballpen on paper, 126 x 120 cm, credite foto: Răzvan Anton
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact