Smaranda Ursuleanu [RO]


Expoziţii Art Encounters 2017:

Acest obscur obiect al dorinței


Smaranda Ursuleanu (n. 1995) este absolventă a Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, (UNAGE, specializarea Artă Murală). În 2016, a beneficiat de o bursă Erasmus + la Novia University of Applied Sciences, Fine Arts Programme (Jakobstad, Finlanda). Smaranda observă comportamentele cu tentă sexuală, stereotipurile și tabuurile sociale și le transpune în reprezentări vizuale subversive, de obicei feministe, multiplicate și scenografiate prin diverse tehnici.

 

Expoziții (selecție): The Second Deflowering / A Doua Deflorare, Galeria MERU, Iași (2017, solo), micro- NARAȚIUNI, 1 + 1 și tranzit.ro/Iași (2017); Libidoland, Galeria Aparte, Iași (2017).


Transferul aspectului cel mai privat al corpului femeii înspre expunerea maximă, aproape sacrală, este nucleul lucrării Smarandei Ursuleanu. Ea folosește urmele lăsate de vulva sa pe numeroase foi de hârtie de mici dimensiuni pentru a crea un autoportret ambiental care sfidează tabuurile societății românești. Fiecare cartonaș este unic, iar juxtapunerea lor evocă acumularea experiențelor artistei de-a lungul timpului, confruntându-ne cu problema neliniștitoare a voyeurismului.


Imagini:

1.Smaranda Ursuleanu, Portet

2.Smaranda Ursuleanu, Tapet vulvatic (2017),body printing, acrilic pe hârtieapprox. 6 x 10 cm
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact