Florin Ștefan [RO]Florin Ștefan (n. 1968) predă la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și este director al Spațiului Intact din Centrul de Interes, Cluj-Napoca. Picturile sale în ulei abordează atât scene de interior cât și peisaje, artistul concentrându-se îndeosebi pe senzualitatea nudului feminin, surprins în diferite postúri.

 

Expoziții (selecție): La boîte rouge, Iconoscope, Montpellier (2017, solo); Face Time, galeria Anne- Sarah Benichou, Paris (2016, solo); Bienala ArtCapital, Budapesta (2016); From mere abstract to almost figurative, galeria Zorzini (2015); Elegia, Le Plafond Amsterdam (2014, solo); Dead Man. Supravietuirea prin imagine, Muzeul de Artă Cluj-Napoca (2012, solo); Roumanie Insolite, Festival Balkan Tranzit, Normandia (2008); Florin Ștefan – Innere Landschaften [Peisaje interioare], Kunststation Kleinsassen, Fulda (2005, solo); Gradina Edenului, TRAFO, Budapesta / Galeria Mare UAP, Cluj / Artexpo, Teatrul Național etaj ¾, București / Nantes (1999 / 1998, solo).


Florin Ștefan s-a dedicat picturii figurative și narative, dând impresia reinventării, și chiar a re-vrăjirii unor mecanisme interne ale modernității, precum și a reîntoarcerii subiectului la normalitate. Este important să ne reamintim că această regiune nu a fost cruțată de istorie și că, în ultimele șapte decenii, arta a avut mereu trimiteri la evenimente tragice și la personaje negative care, vreme de generații, se înrădăcinaseră în țară. Florin Ștefan este unul dintre primii care se eliberează de povara trecutului și se investește, trup și suflet, într-un prezent marcat de dubii, anxietăți, dar mai ales de bătălia permanentă cu sine însuși și cu pictura. Toate lucrările sale subliniază confruntarea cu provocările intimității, această luptă încrâncenată unde reflecția nu este cruțată ca trambulină a redresării.


Imagini:

1. Florin Ștefan, Portret

2. Florin Ștefan, Venus (2017), ulei pe pânză150 x 200 cm
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact