Ioan Sbârciu - The Fold


Organizator: Centrul de Artă Contemporană Hugo Voeten, Herentals, Belgia


Locație: City Business Centre


Perioada de desfășurare: 29.09.2017 – 5.11.2017


Inspirate de conceptul filosofic al “pliului”*, picturile lui Ioan Sbârciu descriu dinamica versatilă a procesului artistic și permanenta provocare de a renegocia relația dintre culoare și expresie. Situate înafara categoriei tradiționale a picturii, instalațiile lui Sbarciu sunt prezențe emoționale, materie renăscută ca formă.
Combinând suprafețe pictate de texturi diferite, artistul creează asamblaje spațiale ce destabilizează percepția tradițională a picturii lărgindu-i semnificațiile și potențialul formal. Elementele compoziționale se îmbină, împletindu-se unele în altele într-o structură care la rândul ei se pliază pe spațiul ales pentru desfășurarea instalației.
Pliul este o formă de conexiune care urmează principiilor generale ale teoriei lui Gilles Deleuze și se referă la potențialul infinit de a diferi înglobând mișcarea inițială în mișcarea continuă a universului.
Ioan Sbârciu (născut în 1948, Feldru, Bistrița-Năsăud) trăiește și lucrează în Cluj-Napoca. A absolvit Institutul de Artă Ion Andreescu în 1973, azi Universitatea de Artă și Design, universitate unde de-a lungul anilor a activat ca profesor, șef al secției Pictură, rector și în present președinte al senatului universității.
Expoziția ”The Fold” constă în 2 installatii picturale concepute special pentru spațiul de la City Business Centre Timișoara. Expoziția este un eveniment colateral al Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters, și este sprijinită de Centrul de Artă Hugo Voeten, MB Art Agency și Project Foundation Amsterdam.

Mai multe detalii 
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact