In situ


Spațiu independent invitat: B5 StudioProgram: Marți – Vineri 12.00 – 19.00, Sâmbătă și Duminică 11.00 – 14.00


Artişti:

Adorjáni Márta
Bartha József
Lőrinc Borsos
Claudiu Cobilanschi
Sonja Hornung
Jaroslav Kiša
Ágnes-Evelin Kispál
Kispal Szabolcs
Miklósi Dénes
Monotremu
Mircea Nicolae
Richard Pettifer
Cristi Pogăcean
Sugár János
Iulia Toma
Ion Râmnic
István Mihály
+ o selecţie de filme de artist din ediţiile Videonight 1 & 2 și alte video-uri prezentate de-a lungul timpului la B5 Studio.

 

B5 Studio este un artist-run space conceput și inițiat de Bartha József acum zece ani, sub umbrela Fundației ARTeast, și se dedică cu regularitate evenimentelor de artă contemporană: rezidențe artistice, ateliere, prezentări, expoziții personale și de grup. Are ca invitați artiști, curatori și teoreticieni, atât maghiari și români cât și internaționali, cu scopul de a reconfigura viața artistică a orașului Târgu Mureș și de a conecta scena de artă contemporană locală și din regiune, la o rețea artistică extinsă.


In situ repune în scenă arhiva de evenimente din cadrul B5 Studio. într-o încercare de a transforma memoria în cunoaștere obiectivă și trecutul în prezent fizic. Recontextualizează fragmentele de istorie locală, energia și punctele nodale ale traiectoriei studioului în susținerea debutului artistic, a proiectelor colaborative, a exprimării prin diferite medii artistice și a unui dialog inter-etnic depolitizat. Observă felul în care expozițiile au reflectat spațiul public târgumureșean și tensiunile sociale românești, în continuă tranziție istorică.


Imagini:

1. Ciorbă Ardelenească de Păretar, vedere din expoziție, foto credite B5 Studio, 2008, Târgu Mureș
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact