Ștefan Botez [RO-CH]Ștefan Botez (n. 1983) a studiat arhitectura la București și artele vizuale la Universitatea de Artă și Design din Geneva, obținând un certificat de studii avansate în implementarea practicilor artistice în spațiul public (2011) și o diplomă de Master în arte vizuale (2014). Pasiunea sa pentru cinema transpare în lucrările în care utilizează cu preponderență video-ul experimentând noi tehnici de filmare, dar și în instalațiile sau desenele ce explorează relația spațiu-timp.

 

Expoziții (selecție): Between the Forest and the Sea, Eastwards Prospectus, București (2015, solo); A Room With a View, Milkshake Agency, Geneva (2014, solo); Open Frame Award, GoEast Film Festival, Nassauischer Kunstverein, Wiesbaden (2014); SALON VIDEO – NOȚIUNI DE METODĂ, tranzit.ro/Iași (2013); Plus Jamais Seul, galeria Standards, Rennes (2013); Desire is War, Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal, Sibiu (2011).


În centrul cercetării lui Ștefan Botez stau performativitatea corpului uman și relația acestuia cu spațiul. Pentru Jupiter and the sea [Jupiter și marea] se inspiră din aventura lui Jupiter, povestită de Ovidiu în Metamorfoze, în care zeul se preschimbă într-un taur impunător pentru a o seduce pe nimfa Europa pe o plajă și a o răpi, ducând-o peste mări. Prezentând un taur și un bărbat vorbind la telefon stând împreună pe plajă, acest video juxtapune ficțiunea și realitatea, obiceiurile de vacanță și miturile străvechi, într-o scenă al cărui înțeles rămâne crud și misterios.


Imagini:

1. Ștefan BotezPortret (2016), credite foto: Damien Descamps

2. Ștefan Botez, Jupiter și Marea (2013)video FullHD, 1’55’’, stereo, prin amabilitatea lui: Ștefan Botez
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact