Norbert Costin [RO]


Expoziţii Art Encounters 2017:

Intuiții urbane


Norbert Costin (n. 1984) deține un titlu de masterat decernat de către Institutul Regal de Artă, Stockholm. Cercetarea lui Norbert Costin combină fotografie, film, desen și instalație pentru a investiga efectele memoriei și ale construcțiilor mentale generate de un obiect sau o imagine, privite ca două condiții distincte și unite într-o identitate duală.

 

Expoziții recente (selecție): ibid., Black Framed Glass Cube Gallery, Târgu Mureș; Povestind imagini / Imaginând povești, Domino, Galeria Plan B, Cluj-Napoca; Ellipsis Ellipse, Réunion, Zürich; Sunt omul invizibil, Muzeul Național de Artă Contemporană, București; The Liberated Page, Bâtiment d’art contemporain, Geneva; Words Written in Your Mental Space, Black Framed Glass Cube Gallery la Academia Regală Suedeză de Artă, Stockholm; 24 Spaces – A Cacophony, Malmö Konsthall; Cutting all the Safety Lines, Galleri Mejan, Stockholm; Black Mirror | s Archive | s, Hus 28, Skeppsholmen, Stockholm.


Căutările artistice ale lui Norbert Costin se concretizează în fotografii, creații video, desene și instalații care investighează efectele memoriei și ale construcțiilor mentale generate de un obiect sau de o imagine, percepute ca două condiții distincte și unificate într-o identitate duală.

Dipticul, An Expression of Time I și II, prezintă silueta unui bărbat întors cu spatele, pe un soclu, contemplând un peisaj deschis. Aceeași scenă se repetă identic, mai întâi pe fundalul unei zile gri, iar apoi pe fundalul cerului nocturn. Cu această lucrare, Costin ne duce într-un timp suspendat ce evocă o relație romantică cu peisajul și subminează rolul monumentelor. Monumentele sunt construite pentru a ne aminti de o persoană sau de un eveniment anume care, grație moștenirii istorice sau culturale, a devenit important. În acest caz, artistul face trimitere la un monument care celebrează ceea ce se observă, în două momente diferite – un monument pentru expresia timpului.


Imagini:

1. Norbert Costin, An Expression of Time II 2011-2012, credite foto: Norbert Costin
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact      
                    
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Voluntari      
Presa      
Ediţia 2015      
Contact